6 Naturliga behandlingar för erektil dysfunktion

Vad är erektil dysfunktion för någonting?

Erektil dysfunktion (ED) kallas ofta impotens. Det är ett tillstånd där en man inte kan uppnå eller upprätthålla en erektion under sexuell prestation. Symtomen kan också inkludera minskad sexuell lust eller libido. Din läkare kommer sannolikt att diagnostisera dig med ED om tillståndet varar i mer än några veckor eller månader. ED drabbar så många som 30 miljoner män i USA.

Standard ED-behandlingar inkluderar receptbelagda mediciner, vakuumpumpar, implantat och kirurgi, men många män föredrar naturliga alternativ. Forskning har funnit att vissa naturliga alternativ kan förbättra ED-symtom. Läs vidare för att lära dig om naturliga alternativ som har forskning för att säkerhetskopiera dem.

1. Panax ginseng

Panax ginseng (röd ginseng) kallas växtbaserade Viagra och har gedigen forskning bakom det. Forskare granskade sju studier Trusted Source of red ginseng and ED under 2008. Doseringarna varierade från 600 till 1 000 milligram (mg) tre gånger dagligen. De drog slutsatsen att det fanns “antydande bevis för effektiviteten av röd ginseng vid behandling av erektil dysfunktion.”

Mer aktuell forskning undersöker hur röd ginseng påverkar ED. Ginsenosider är ett element som finns i Panax ginseng-extrakt som har verkan på cellnivå för att förbättra erektionen.

Handlingen av Panax ginseng verkar vara den mest effektiva Källa för dem med höga lipider i blodet och metabolism. Denna ört är kändTrustad källa för att ha antiinflammatorisk verkan, förbättra lungfunktionen och förbättra blodflödet vid andra sjukdomar – alla egenskaper som kan minska ED.

2. Rhodiola rosea

En liten studie visade att Rhodiola rosea kan vara till hjälp. Tjugoseks av 35 män gavs 150 till 200 mg per dag under tre månader. De upplevde avsevärt förbättrad sexuell funktion. Denna ört har visat sig förbättra energin och minska tröttheten. Fler studier behövs för att förstå åtgärder och säkerställa säkerhet.

3. DHEA

Dehydroepiandrosterone (DHEA) är ett naturligt hormon som produceras av binjurarna. Det kan konverteras till både östrogen och testosteron i kroppen. Forskare gör kosttillskottet från vild yam och soja.

Den inflytelserika Massachusetts-åldrande studien Trusted Source visade att män med ED var mer benägna att ha låga nivåer av DHEA. Under 2009 deltog 40 män med ED i en annan studie där hälften fick 50 mg DHEA och hälften fick placebo en gång om dagen i sex månader. De som fick DHEA var mer benägna att uppnå och upprätthålla en erektion.

På senare tid har DHEA identifierats som ett alternativ för behandling av ED för män med samtidig diabetes. ED drabbar vanligtvis dessa män på grund av hormonella problem samt diabeteskomplikationer som stör blodflödet till organ.

4. L-arginin

L-arginin är en aminosyra som är naturligt närvarande i kroppen. Det hjälper till att göra kväveoxid. Kväveoxid slappnar av blodkärlen för att underlätta en framgångsrik erektion och är avgörande för en sund sexuell funktion.

Forskare studerade Trustade Källa till effekterna av L-arginin på ED. Trettiotusen procent av män med ED som tog 5 gram L-arginin per dag upplevde betydande förbättringar i sexuell funktion.

En andra studieTrustad källa visade att L-arginin i kombination med pyknogenol, en växtprodukt från trädbark, återställde sexuell förmåga till 80 procent av deltagarna efter två månader. Nittiotvå procent hade återställt den sexuella förmågan efter tre månader.

En annan placebokontrollerad studie Trustad källa fann att L-arginin i kombination med andra mediciner var väl tolererat, säkert och effektivt för mild till måttlig ED.

5. Akupunktur

Även om studier är blandade, visar många positiva resultat när akupunktur används för att behandla ED. En studie från 1999 fann till exempel att akupunktur förbättrade kvaliteten på erektioner och återställd sexuell aktivitet hos 39 procent av deltagarna.

En senare studie publicerad 2003 rapporterade att 21 procent av ED-patienter som fick akupunktur hade förbättrat erektioner. Andra studier har visat motstridiga resultat, men denna behandling har potential och kan fungera för dig.

Riskerna med akupunktur är låga om de tillhandahålls av en licensierad akupunktur. Akupunktur visar löfte om behandling av ED, men fler studier behövs.

6. Yohimbe

Detta tillägg är extraherat från barken i det afrikanska yohimbe-trädet. Vissa studier med hjälp av källan har visat positiva effekter på sexuell prestanda med användning av detta läkemedel.

American Urological Association rekommenderar dock inte yohimbe som en ED-behandling. Det beror på att det inte finns många bevis som bevisar att det fungerar. Dess biverkningar kan skada hälsan. Dessa inkluderar ökat blodtryck och hjärtfrekvens, irritabilitet och tremor.

Om du bestämmer dig för att prova yohimbe, se till att prata med din läkare i förväg.

Källa: healthline.com

Dr Jonas Fredriksson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *